Reţeta am făcut-o în Săptămâna Mare, dar din cauza unei combinaţii de lene şi o proastă conexiune la internet o postez abia acum.
Ingediente:
Clătite:
250 de gr de făină
400 de ml de apă minerală carbogazoasă (cantitatea depinde de cât de groase vreti să fie clătitele)
un vârf de cuţit de sare
Dacă nu le faceţi în timpul postului ca mine, se mai pune un ou şi se înlocuieşte apa minerală cu lapte.
Topping de mure:
300 de gr de mure (am folosit fructe congelate)
250 de ml de apă
7 linguri de zahăr
3 linguri de amidon alimentar
Aluatul de clătite se face foarte simplu, trebuie doar amestecate ingredientele până dispar toate cocoloaşele. Se mai poate adăuga apă sau făină, în funcţie de cât de groase vreţi să iasă clătitele.
Apoi se fac într-o tigaie de teflon (ca să nu fie nevoie de unt sau ulei pentru a nu se lipi clătitele de tigaie).
Toppingul de mure l-am mai făcut şi pentru prăjitura cu cocos, dar atunci am folosit vişine. Adică se pun murele congelate la fiert împreună cu apa, zahărul şi amidonul până când se îngroaşă şi devine un pic transparent sosul, cca. 10 minute.
Se ia de pe foc şi se lasă un pic la răcit, după care se serveşte împreună cu clătitele.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu