luni, 12 aprilie 2010

Melcişori cu scorţişoară

     Ceva gustos, rapid şi simplu.

Ingrediente:
    1 aluat de foietaj dezgheţat
    1/2 cană de zahăr 
    1/4 cană zahăr pudră
    puţin unt
    3-4 linguriţe de scorţişoară

     Se întinde aluatul şi se unge cu unt, se presară zahărul şi scorţişoară, iar apoi se rulează destul de strâns.


     Se taie folosind o bucată de aţă mai groasă care se pune sub aluat şi se trage de capetele aţei încruciş (capătul din dreapta se trage spre stânga şi invers) astfel încât să taie aluatul.


     Zahărul pudră se amestecă cu scorţişoară, iar prin amestec se trec melcişorii înainte de a-i pune în tavă.


     Se lasă în cuptor 10-15 minute şi alte 5-10 minute la răcit. Se pot mânca şi reci, a doua zi.


Poftă bună!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu