O plăcere fructată şi dulce.
Ingrediente:
Blatul:
250 de gr de făină
2 linguri de zahăr
125 de gr unt moale
1 plic de zahăr vanilat
1 gălbenuş
1 praf de sare
1 lingură de apă rece
Umplutura:
2 portocale
100 de gr de unt topit
160 de gr de zahăr pudră
1 lingură de amidon alimentar
5 ouă
Bezeaua:
100 de gr de zahăr pudră
2 albuşuri
1 praf de sare
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat până când se obţine un aluat destul de sfărâmicios. Acesta se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 1 oră.
După ce se scoate de la frigider se tapetează forma de copt cu aluat, ridicându-se o margine înaltă (pentru că e sfărâmicios, eu am luat bucăţi mici de aluat şi am acoperit întâi fundul formei, iar apoi pereţii). Se înţeapă uşor aluatul şi se coace blatul aprox. 10 minute în cuptorul încins. Când e gata se lasă la răcit.
Portocalele se spală cu apă fierbinte, se rade coaja şi se stoarce sucul. Se amestecă toate ingredientele şi se bat câteva minute, apoi se aşază crema pe blat (nu vă speriaţi din cauză că e lichidă, se va îngroşa la cuptor) şi se coace cam 30 de minute.
După ce se scoate de la cuptor se lasă la răcit pentru a se îngroşa bine crema.
Albuşurile pentru bezea se bat cu praful de sare, iar după ce se întăresc se adaugă zahărul şi se mai amestecă 2-3 minute, cât să se încorporeze bine. Se toarnă peste prăjitură şi se întinde uniform.
Se dă la cuptor până se rumenesc vârfurile.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu