Nu chiar la fel de arătoase ca cele din magazin, dar mult mai gustoase şi mai sărace în E-uri. Oricum, sunt numai bune pentru o mică gustare sau pentru micul dejun, lângă un pahar de lapte cald.
Ingrediente:
100 de gr de făină
150 de gr de nucă pisată
250 de gr de zahăr pudră
4 albuşuri
1 plic de praf de copt
1 praf de sare
1 linguriţă de zeamă de lămâie
1 linguriţă de esenţă de migdale (mai mult sau mai puţin, după gusturile fiecăruia)
Într-un castron mare se amestecă făina, sarea, praful de copt şi nuca pisată.
Separat se bat spumă tare albuşurile după care se adaugă treptat, amestecând în continuare, zeama de lămâie, zahărul pudră şi esenţa de migdale. Albuşurile se răstoarnă peste amestecul de făină şi se înglobează totul cu mişcări uşoare, de jos în sus.
Compoziţia rezultată se pune în tava tapetată cu hârtie de copt, în grămăjoare mici şi distanţate una de alta. Spre ruşinea mea am copt trei tăvi şi tot am uitat să fac poză, aşa că vă arăt direct rezultatul final, obţinut după vreo 20-25 de minute de coacere.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu