duminică, 9 mai 2010

Cheesecake cu ciocolată albă

        Un deliciu cremos și ușor.

Ingrediente:
Blatul:
     50 de gr de unt topit
     50 de gr de biscuiți Amaretto
     150 de gr de biscuiți digestivi
     puțin ulei de floarea soarelui

Crema:
     200 de gr de ciocolată albă mărunțită
     500 de gr de ricotta (eu am folosit brânză proaspătă de vaci, dar se mai poate înlocui și cu urdă)
     300 de ml de frișcă lichidă
     50 de gr de zahăr pudră
     6 linguri de lapte
     2 ouă mari
     1 plic de gelatină

Decorat:
     fulgi de ciocolată, fructe uscate sau proaspete, migdale, nuci, după pofta inimii

     Se zdrobesc cele două tipri de biscuiți până când se obține o pulbere foarte fină. Se amestecă cu untul topit și presează puternic pe fundul tăvii. Se dă la cuptorul încins 6 minute. După ce se răcește se unge marginea tăvii cu ulei.


     Gelatina se amestecă cu 2 linguri de apă rece și se lasă deoparte. Ciocolata se  topește la bain-marie împreună cu laptele. După ce aceasta s-a topit se adaugă gelatina și se amestecă până când se dizolvă.


     Frișca, ricotta, zahărul și gălbenușurile se amestecă până când se omogenizează și apoi se amestecă cu compoziția de ciocolată. Într-un vas separat  se bat albușurile și apoi se încorporează în cremă.


     Se toarnă compoziția peste batul de biscuiți și se lasă la frigider pînă când se întărește. 

     
     Înainte de a fi servită, se decorează după bunul plac.



Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu