Un deliciu cremos și ușor.
Ingrediente:
Blatul:
Blatul:
50 de gr de unt topit
50 de gr de biscuiți Amaretto
150 de gr de biscuiți digestivi
puțin ulei de floarea soarelui
Crema:
200 de gr de ciocolată albă mărunțită
500 de gr de ricotta (eu am folosit brânză proaspătă de vaci, dar se mai poate înlocui și cu urdă)
300 de ml de frișcă lichidă
50 de gr de zahăr pudră
6 linguri de lapte
2 ouă mari
1 plic de gelatină
Decorat:
fulgi de ciocolată, fructe uscate sau proaspete, migdale, nuci, după pofta inimii
Se zdrobesc cele două tipri de biscuiți până când se obține o pulbere foarte fină. Se amestecă cu untul topit și presează puternic pe fundul tăvii. Se dă la cuptorul încins 6 minute. După ce se răcește se unge marginea tăvii cu ulei.
Gelatina se amestecă cu 2 linguri de apă rece și se lasă deoparte. Ciocolata se topește la bain-marie împreună cu laptele. După ce aceasta s-a topit se adaugă gelatina și se amestecă până când se dizolvă.
Frișca, ricotta, zahărul și gălbenușurile se amestecă până când se omogenizează și apoi se amestecă cu compoziția de ciocolată. Într-un vas separat se bat albușurile și apoi se încorporează în cremă.
Se toarnă compoziția peste batul de biscuiți și se lasă la frigider pînă când se întărește.
Înainte de a fi servită, se decorează după bunul plac.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu