joi, 25 martie 2010

Brioşe cu portocale

     Reţeta este foarte simplă, iar portocala se poate înlocui cu orice doreşte inima cofetarului.

Ingrediente:
     2 ouă mari
     2 căni de făină
     1 cană de zahăr
     1 cană de lapte
     1 plic de zahăr vanilat
     1 plic de praf de copt
     1/2 linguriţă de sare
     coaja rasă de la o portocală

     Se amestecă toate ingredientele solide, se pun cele două ouă şi se adaugă laptele, după care se amestecă până la omogenizare.

    
     Se pune şi coaja de portocală (am ras-o chiar atunci) şi se mai amestecă puţin. Amestecul obţinut se pune în formele de brioşe. Eu am încercat formele de silicon, primite de curând, dar până acum foloseam forme de hârtie, puse în tava pentru brioşe.

     
     Se lasă în cuptor 20-30 de minute, cel mai bine este să le încercaţi cu o scobitoare după 20 de minute, dacă scobitoarea iese curată sunt gata, altfel mai trebuie lasate un pic.


Poftă bună!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu