O reţetă şi acrişoară şi dulce , tocmai bună pentru primavara de afară.
Ingrediente:
Blatul:
4 ouă
4 linguri de ulei
50 gr de mac
150 gr de făină
175 gr de zahăr
1 lămâie
1 plic de praf de copt
puţină sare
Glazura:
3 albuşuri
200 gr de zahăr
zeama de la o lămâie
Se bat albuşurile şi sarea până când se obţine o spumă tare (nu cade din castron), se adaugă zahărul şi se amestecă în continuare până când se topeşte zahărul.
Într-un alt bol se amestecă gălbenuşurile cu uleiul până se omogenizează, apoi se încorporează treptat în albuşurile frecate cu zahăr.
Se adaugă coaja rasă de lămâie şi sucul de la aceasta.
Se pune şi macul şi se amestecă bine.
Apoi se pune treptat făina şi se încorporează de jos în sus.
După ce se acoperă fundul tăvii cu hârtie de copt şi se ung pereţii cu margarină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru 30-40 de minute.
După ce se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă la răcit se bat spumă albuşurile pentru glazură, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se omogenizează.
Se toarnă peste prăjitură după ce ea s-a răcit şi se ţine la rece până în momentul servirii.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu