E o combinaţie de prăjitură cu cocos şi un sos de vişine.
Ingrediente:
Blatul cu cocos:
1 ou
180 ml de lapte
180 ml de lapte
30 gr de unt topit
1 ml de esenţă de vanilie
150 gr de zahăr
50 gr de făină
1/2 linguriţă praf de copt
75 gr de nucă de cocos
încă puţin unt pentru uns tava
150 gr de zahăr
50 gr de făină
1/2 linguriţă praf de copt
75 gr de nucă de cocos
încă puţin unt pentru uns tava
Sosul de vişine:
1 borcan de compot de vişine (aprox. 360 de gr) sau 400 de gr de vişine şi 250 ml de apă
3 linguri de zahăr
3 linguri de amidon alimentar
Pentru blat se amestecă oul cu untul topit şi laptele până se omogenizează, se adugă celelalte ingrediente şi se amestecă bine.
Se unge tava cu puţin unt, se toarnă amestecul în tavă şi pune în cuptorul încălzit. Blatu se scoate din cuptor după 15-20 de min, când aluatul este destul de ferm încât să susţină sosul de vişine.
Cât se coace aluatul se prepară sosul de vişine.
În primul rând se scot sâmburii vişinelor şi se taie pe jumătate dacă fructele sunt prea mari. Apoi se pun la fiert impreună cu apa sau sucul de la compot, zahărul şi amidonul. Se ţin pe foc, amestecându-le uşor, până când sosul de îngroaşă, cca. 10 min.
După ce sosul s-a îngroşat, se toarnă peste blatul de cocos.
Tava se pune apoi în cuptor pentru încă 10-15 min. După ce se scoate din cuptor se lasă la răcit înainte de a fi servită. Altfel, sosul de vişine nu se va întări.
Poftă Bună!
2 comentarii:
pe 31 martie sa te prezinti la mine cu prajitura de mai sus
=)))))))))
imi pun memento sa nu uit ;)
Trimiteți un comentariu